Bəqərə, 57. Və (Sina səhrasında sərgərdan qaldığınız zaman) buluddan başınız üzərində kölgəlik düzəltdik və sizə «mənn» (bir növ ağac şirəsindən hazırlanmış yemək) və bildirçin endirdik (və dedik:) «ruziniz etdiyimiz pak təamlardan yeyin». Onlar (itaətsizlik və naşükürlük etməklə) Bizə zülm etmədilər, lakin özlərinə zülm edirdilər.

Həzrət Məhəmməd (s) buyurur:
“İsrafçılıq yaxşı deyildir, amma yaxşı işdə israf yoxdur.”



Üzüm yarpağı bu xəstəliklərdən qoruyur

Tarix : 01-08-2018 16:54

Həm meyvəsindən, həm də yarpağından istifadə edilən üzüm yarpağı dırmaşan bitkidir. Üzüm sirkə, və spirtli içki istehsalında da geniş istifadə olunur. Həmçinin tibdə də istifadə edilir və vitamin və minerallarla zəngindir. 
 
Bundan əlavə üzüm yarpağının da faydaları çoxdur.
 
Yeməklərdə tez-tez istifadə edilən yarpağın tərkibində mövcud olan A vitamini ilə göz sağlamlığınızı qoruya bilərsiniz. Həmçinin dəmir ilə zəngin olan yarpaq qansızlığın qarşısını alar.
 
Hansı xəstəliklərin qarşısını alır?
 
İmmunitet.az xəbər verir ki, ilk olaraq ağla qansızlıq xəstəliyi kimi bilinən anemiya gəlməlidir. Çünki tərkibindəki dəmir qırmızı qan hüceyrələrində hemoqlabinin yaranasında mühüm rola sahibdir.
 
Göz xəstəliklərinə də müsbət təsir göstərir. Gözləri proteinlə təmin edir. İmmunitet sistemini qoruyur, tez qocalmağın qarşısını alır.
 
Bağırsaq sistemindəki problemlərə kömək edir. Eyni zamanda baş ağrısının sakitləşməsini təmin edir. Bunun üçün bir neçə üzüm yarpağını suda 15 dəqiqə qədər qaynadıb suyunu içə bilərsiniz. 
 
Bundan əlavə olaraq mədədə yarana biləcək iltihabın qarşısını alır. Ancaq çox istifadə də məsləhət görülmür.
 
Ağız yaralarını yaxşılaşdırır. Həmçinin diş əti problemlərinin müalicəsində olduqca təsirlidir. Diş çürüməsinə səbəb olan bakteriyaların böyüməyinin qarşısını alır. Bu təsirlərdən faydalanmaq üçün bir neçə parça üzüm yarpağını suda qaynatdıqdan sonra soyumasını gözləyin və bu su ilə ağzınızı çalxalayın.
 
Həmz prosesini sürətləndirərərk tez arıqlamağınıza yardım edəcək. Bunun üçün 1 litr suya 50 qram üzüm yarpağını atın və qazda qaynadın. 
 
Qaynamağa başlayan zaman qazdan götürün və 15 dəqiqə kimi gözlədin. Daha sonra süzün və yeməklərdən sonra 1 fincan için.
 
Nəzərinizə çatdıraq ki, həddindən çox istifadə edildiyi zaman isə yüksək təzyiq və böyrək xəstələri üçün zərərli ola bilər.
 


Orphus system Mətndə səhv var? Onu mausla seçin və "Ctrl+Enter" düyməsini basın 

Bölmənin digər yazıları



XƏBƏR LENTİ

XƏBƏRLƏRİN ARXİVİ





Namaz vaxtları

Sübh Azanı
Günəş Çıxır
Günorta Azanı
Axşam Azanı
Gecə Yarısı
04:23
05:53
12:45
19:51
00:00
Bölgələrdə vaxt ölçüsünün Bakı ilə fərqi (dəqiqə)

Ağdam +11, Ağdaş +10, Ağsu +5, Ağcabədi +10, Ağstafa +18, Astara +4, Babək +18, Balakən +5, Beyləqan +10, Bərdə +11, Cəlilabad +6, Cəbrayıl +12, Culfa +18, Daşkəsən +15, Şabran +4, Şirvan +4, Füzul +11, Göyçay +8, Gəncə +14, Gədəbəy +16, Goranboy +12, Horadiz +10, Göygöl +14, Xaçmaz +4, İsmayıllı +6, İmişli +7, Kəlbəcər +15, Kürdəmir +6, Qax +11, Qazax +19, Qazıməmməd +4, Qəbələ +8, Quba +5, Qusar +4, Laçın +14, Lənkəran +5, Lerik +7, Masallı +5, Mərəzə +3, Mingəçevir +11, Marneuli (Tiflis) +20, Naxçıvan +18, Neftçala +3, Oğuz +11, Ordubad +16, Saatlı +6, Sabirabad +6, Salyan +4, Siyəzən +3, Sumqayıt +1, Şamaxı +6, Şahbuz +18, Şəki +12, Şəmkir +15, Şərur +18, Şuşa +13, Tərtər +12, Tovuz +16, Yardımlı +8, Yevlax +11, Ucar +8, Zaqatala +15, Zəngilan +13, Zərdab +9

|
Gün Ay İl
Miladi
Hicri

              

Həftənin günü: Julian Day:

1 Məhərrəm 7 Rəcəb
2 Səfər 8 Şaban
3 Rəbiul-əvvəl 9 Ramazan
4 Rəbiul-axır 10 Şəvval
5 Cəmadil-əvvəl 11 Zilqədə
6 Cəmadiul-axır 12 Zilhiccə

YAZARLAR

Sorğu

Saytımızda hansı mövzularda məqalələrin daha çox olmasını istərdiniz?
Əhkam
Əqaid
Quran
Əxlaq
Ailə
Həyat dərsləri
Sağlamlıq
Xəbərlər

Arxiv



XƏBƏRLƏRƏ ABUNƏ

Buradan abunə olaraq gün ərzində saytımıza yerləşdirilən məlumatları elektron poçtunuzdan oxuya bilərsiniz





SOSİAL MEDİA





Saytın Xəritəsi

Saytımızı tam şəkildə izləmək üçün GoogleCrome10+, Opera 9+,Yandex brazerlərindən istifadə edin.

17-08-2018 18:38