Bu qidalar bağırsaq xərçənginə səbəb olur - Ehtiyatlı olun! 23 Aprel 2019 09:50 Sağlamlıq Oksford universitetinin tədqiqatçıları yeni araşdırmanın nəticələrini açıqlayıblar. Maide.Az "ölkə.az"a istinadən xəbər verir ki, elmi iş "International Journal of Epidemiology" jurnalında dərc edilib. Məlum olub ki, hər gün qırmızı (mal, donuz və qoyun) və işlənmiş ət (kolbasa, sosis, vetçina) qəbul etmək bağırsaq xərçənginə səbəb ola bilər. Tədqiqat 6 il davam edib. Mütəxəssislər 500 min pasientin məlumatlarını toplayılblar. Elmi iş başlayanda yaşı 40-69 arası olan 2609 nəfərdə bağırsaq xərçəngi aşkar edilib. Tədqiqat nəticəsində məlum olub ki, gündə 76 qram qırmızı ət və emal edilmiş ət yeyən insanlar gündə 21 qram və daha az yeyənlərlə müqayisədə onkoloji xəstəliklərə 20% daha çox yoluxurlar. Bundan başqa gündə 54 qram qırmızı ət yeyənlərdə bu nisbət gündə 8 qram qırmızı ət yeyənlərlə müqayosədə 15 faiz yüksək olub. Teqlər : #qidalar,#bağırsaq,#xərçənginə,#səbəb,#olur,#Ehtiyatlı,#olun!, Facebook Twitter Google+ WhatsApp Telegram ok.ru Xərçəngə yoluxmamaq üçün bunları yeyin Kəhrəbanın sağlamlığa faydaları
Karantin dövründə çoxlu qida qəbulu xoşagəlməz nəticələrə yol aça bilər - Mütəxəssis xəbərdarlıq edir