Konservlər ürək-damar xəstəliklərini artırır

Konservlər ürək-damar xəstəliklərini artırır

ABŞ-ın Stenford universitetinin mütəxəssisləri apardıqları araşdırmalar nəticəsində müəyyənləşdiriblər ki, konservləşdirilmiş qidalardan istifadə ilə diabet və ürək-damar xəstəliklərinin yaranmasının arasında  birbaşa bağlılıq var.
 
 Alimlərin fikrincə, bir konserv insan orqanizmində bisfenolun konsentrasiyasını 24%-dək artırır. Əgər gündə bir konservdən çox istifadə olunarsa, onda bu göstərici 54%-a çatır.
 
Mütəxəssislər hesab edirllər ki, bisfenol ən zərərli maddələrdən biridir. Onun orqanizmə olan əsas mənfi təsirlərindən biri diabet və ürək-damar xəstəlikləridir.(faktxeber)
 

Google+ WhatsApp ok.ru