'Müsəlman çörəyi' ən faydalı çörək elan olunub

'Müsəlman çörəyi' ən faydalı çörək elan olunub

Həkim-dietoloq Elena Solomatina “Veçerniy Moskva”ya müsahibəsində qeyd edib ki, “müsəlman çörəyinin” faydaları onun sadə tərkibinə əsaslanır, belə ki, onun tərkibi un, su və duzdan ibrətdir.

Maide.Az "islam-today"a istinadla xəbər verir ki, çovdar çörəyi orqanizm üçün daha faydalı olmasına baxmayaraq, əksər mağazalar dırnaqarası çovdar çörəyi satırlar.

Məsələ burasındadır ki, bu çörəklərin tərkibində onu faydalı edən çovdar unu ya az miqdarda olur, ya da heç olmur.

Ekspert bildirir ki, bəzi istehsalçılar tünd rəngli buğda çörəyi istehsal edirlər.

Daha əvvəl alimlər müəyyən etmişlər ki, islamda xeyirli sayılan xurma əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır və qocalma prosesini ləngidir.

Google+ WhatsApp ok.ru