Xərçəng əleyhinə olan 5 içəcək

Xərçəng hüceyrələri bədəndə həmişə mövcud olur. Onların artması bizim qidalanmağımızdan və həyat tərzimizdən asılıdır.

Bu gün xərçəng xəstəliyi bütün dünyanı bürümüşdür. İl ərzində milyonlarla insan bu xəstəlikdən ölürlər. İrsi amillərin də böyük rolu vardır. Lakin bu xəstəliyin yaranmasına səbəb olan əsl amil – qidalanmağımızdır. Bəzi içəcəklər vardır ki, əgər onlardan istifadə etsək, bu təhlükəli xəstəliyin qarşısını ala bilərik.

Kök, kartof və ispanaq şirəsi.

Xərçəng xəstəliyindən uzaq olmaq üçün kök, kartof və ispanaqdan hazırlanmış şirəni içmək tövsiyə olunur. Bu şirənin tərkibində A, E, B vitaminləri, kalsium vardır.

 

Kələm şirəsi.

Kələm şirəsinin tərkibində protein, karbohidrat, maqnezium, kalium, C vitamini vardır. Ona görə də bu xəstəliklə mübarizə aparar və bədəni qüvvətləndirər.

 

Tərəvəz şirəsi.

Kələmdən, brokolidən, ispanaqdan və portağaldan ibarət bir şirə düzəldib, onu için. Bu içəcək xərçəng hüceyrələrinin artmasına mane olacaqdır.

 

Pomidor şirəsi.

Pomidor xərçəng əleyhinə olan bir tərəvəz kimi tanınmışdır. Tərkibində yüksək anti-oksidantlar vardır. Lekopin maddəsi bu anti-oksidantlardan biridir ki, xərçəng əleyhinə olan maddədir.

 

Alma, kök və zəncəfil.

Alma, kök və zəncəfil xərçəng hüceyrələrini dəf etmək üçün yaxşı qarışıqdır. Bu şirə bədənə enerji verər və sakitləşdirici, iltihab əleyhinədir.

Bu içəcəklər bədəndə olan turşuluğu aradan aparar Tədqiqatlar göstərir ki, qanın turşluğu nə qədər yüksək olarsa, xərçəng riski daha çox artar.  deyerler /

Google+ WhatsApp ok.ru