Yayda daha çox şaftalı və banan yeyin, çünki... 13 İyul 2019 09:31 Sağlamlıq İsti havada daha çox şaftalı və banan yeyin. Bu haqda RİA Novosti-yə kənd təsərrüfatı məhsulları və ərzaq üzrə mütəxəssis Nina Zaytseva deyib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, şaftalı və banan güclü tərləmə nəticəsində bəndəndə yaranan kalium defisitinin aradan qaldırılmasında əhəmiyyətli rol oynayır. "İsti yay günlərində intensiv tərləmə nəticəsində bədəndə kalium defisiti yarana bilər. Faydalı maddə çatışmazlığını aradan qaldırmaq üçün tərkibində kalium miqdarı yüksək olan təzə meyvə və giləmeyvələri – şaftalı, ərik, qara qarağat, banan və ananas yemək məsləhət görülür", - Zaytseva deyib. O, qeyd edib ki, orqanizm bu meyvə və giləmeyvələrdən sağlamlıq üçün vacib olan vitamin, mikro və makroelementləri ala bilər. /sputnik.az/ Teqlər : #Yayda,#daha,#çox,#şaftalı,#və,#banan,#yeyin,#çünki..., Facebook Twitter Google+ WhatsApp Telegram ok.ru Azərbaycanda qadınlar arasında dəmir defisitli anemiya 44 faiz təşkil edib - Həyəcan təbili Dünyada 40 milyon körpə Azərbaycanda da yayılan bu xəstəlikdən əziyyət çəkir
Karantin dövründə çoxlu qida qəbulu xoşagəlməz nəticələrə yol aça bilər - Mütəxəssis xəbərdarlıq edir