Yağlı balıq yemək niyə xeyirlidir

Yağlı balıq yemək niyə xeyirlidir

-- 2500 nəfər yaşlı adam arasında aparılmış müşahidə...

"The Daily Mail" qəzeti yazır ki, bolluca yağlı balıq yemək qəfil ölüm riskini 30 faiz azalda bilər.
 
Məqalədə deyilir ki, 2500 nəfər yaşlı adam arasında aparılmış müşahidə orqanizmində omega-3 yağı olanların növbəti 7 il ərzində ölüm riskinin 34 faiz daha az olduğunu göstərib.
 
Bu adamlarda infarkt və ya beynə qan sızması riski də 39 faiz azalmış olur.
 
Məqaladə deyilir ki, qızıl balıq və siyənək balığı kimi yağlı dəniz qidalarında olan yağlı turşular sağlamlığın rəhnidir.
 
Omega-3 bundan əvvəl əsasən uzunömürlü insanların orqanizmində daha çox aşkar edilib.
 
Alimlər inanırlar ki, bu yağ beyində, qan-damar sistemində və başqa hüceyrələrdə iltihab proseslərini azaldır.
 
Bətndə və uşaqlığın erkən illərində yağlar əsas rol oynayır. Yağlar o qədər mühüm hesab edilir ki, onları hətta süni ana südlərinə əlavə edirlər.
 
Böyüklər isə sağlamlıqlarının möhkəmləndirilməsi üçün sadəcə olaraq həftədə iki dəfə balıq xörəkləri yeməlidirlər. Bu xörəklərdən birində mütləq yağlı balıq olmalıdır.
 
Bir pors balıq dedikdə 140 qram nəzərdə tutulur. (bbc)
 

Google+ WhatsApp ok.ru