Zərərli və xeyirli meyvə-tərəvəzlər 17 Sentyabr 2018 01:00 Sağlamlıq Bir sıra meyvə, giləmeyvə və tərəvəzlərin tərkibi yoxlanılaraq onların hansının insan orqanizminə daha çox zərərli olduğu müəyyən edilib. Maide.Az "azərtac"a istinadla xəbər verir ki, alimlərin apardığı tədqiqatlara əsasən ətirli çiyələk özünün bir sıra faydalı xüsusiyyətləri ilə yanaşı, pestisidlərlə də zəngindir. Tərkibində olan zərərli maddələrin miqdarına görə çiyələk ən təhlükəli giləmeyvə hesab edilib. Sonrakı yerlərdə ispanaq və alma gəlir. Armud, şaftalı, üzüm, kərəviz və albalının da orqanizm üçün zərərli təsirləri olduğu müəyyən olunub. Kartof, şirin bibər, pomidor, ananas, avokado, kivi, qreypfrut, papayya, soğan, gül kələm, badımcan və qulançar daha az zərərli hesab edilir. Teqlər : #Zərərli və xeyirli meyvətərəvəzlər, Facebook Twitter Google+ WhatsApp Telegram ok.ru Bu il xərçəngdən 9,6 milyon nəfər dünyasını dəyişir Bu qidaları təkrar qızdırmaq olmaz – Təhlükəli olur
Karantin dövründə çoxlu qida qəbulu xoşagəlməz nəticələrə yol aça bilər - Mütəxəssis xəbərdarlıq edir