Göyçayda baş vermiş kütləvi zəhərlənmənin səbəbləri açıqlanıb 21 Sentyabr 2016 01:00 Ölkə İki gün öncə Göyçayda baş vermiş kütləvi zəhərlənmənin səbəbləri açıqlanıb. Səhiyyə Nazirliyi Respublika Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzinin şöbə müdiri İmran Abdullayev açıqlamasında bildirib ki, Göyçayda mağarda keçirilən toyda baş vermiş zəhərlənmənin səbəblərini araşdırmaq üçün mal əti, qarışıq turşu (kələm-yerkökü), pendir, həmçinin xəstələrin qusuntu materiallarından nümunələr götürülüb. Nümunələrdə mikroorqanizmlər, bağırsaq çöpləri tapılıb: "Bu da onu göstərir ki, qidalar son dərəcədə çirklənmiş qida olub və nəticədə zəhərlənmə yaradıb". İ.Abdullayev qeyd edib ki, sentyabrın 19-da baş vermiş kütləvi zəhərlənmə zamanı 22 nəfər zəhərlənib. Onlardan 12-si uşaq olub. (apa) / Teqlər : #Göyçayda baş vermiş kütləvi zəhərlənmənin səbəbləri açıqlanıb, Facebook Twitter Google+ WhatsApp Telegram ok.ru Bütün avtobuslar kart sisteminə keçir: DƏQİQ TARİX Unudulmuş kənd sakinləri