Alimlər hansı qidanın xərçəngin inkişafına töhfə verdiyini açıqladılar

Alimlər hansı qidanın xərçəngin inkişafına töhfə verdiyini açıqladılar

Tədqiqatın nəticələri Amerikanın Xərçəng Tədqiqatları Assosiasiyasının veb saytında yayımlanıb.
 
Mütəxəssislər siçanlar üzərində təcrübələr aparıblar. Onlar gəmiricilərə "fast food"larda geniş istifadə olunan raps yağı veriblər.
 
Alimlər bitki yağında qızardılmış məhsulun qan dövranı sistemində zəhərli elementlərin yayılmasına səbəb olduğunu müəyyənləşdiriblər. Bu da öz növbəsində şişlərin böyüməsinə gətirir.
 
Mütəxəssislər əmindir ki, bağırsaq problemi olan insanlar qızardılmış qidalardan imtina etməlidirlər.
 
"İlkin bağırsaq xəstəliyi və yoğun bağırsaq xərçəngi olan insanlar tərəfindən bu cür qidadan istifadə xəstəliyin daha da  inkişaf ehtimalını artırır", - deyə  məqalədə bildirilib.
 

Google+ WhatsApp ok.ru